1
jún
Recept nevyžaduje tepelnú úpravu, veľmi fajn na horúce leto.
V mixéri (s čepeľou v tvare S) rozsekáme karfiol na kuskusovú konzistenciu.
Marináda: stvrť šálky citrónovej šťavy, štvrť šálky olivového oleja, 1 PL dijonskej horčice, 2 PL medu, jedna pokrájaná chilli, štyri strúčiky cesnaku pretlačené, postrúhaný zázvor. (Môžeme rovno marinádu urobiť v mixéri). Marinádu dobre premiešať, zaliať nou karfiolový “kuskus”, poriadne zamiešame a necháme odstáť v chladničke pár hodín. V mixéri krátko rozsekáme žltú paprika, šalotku, jarnú cibuľku, lístky bazalky a postrúhanú mrkvu. Všetko zamiešame do kuskusu. Možno pridať aj kukuricu či hrášok.

Pridaj komentár