23 jún Nekomentované Daniela Choma Recepty

Batáty s červenou šošovicou po indicky

 

Áno, ďalšia india…lebo ju jednoducho milujeme… Cibuľu, zázvor, chilli, 6 strúčikov cesnaku opražíme. Pridáme kayenský peper, kurkumu, mletý coriander, rímsku rascu, tandoori korenie (alebo garam masalu). Opražíme, pridáme dva, na kocky pokrájané batáty, orestujeme, pridáme paradajky (400g), trochu vody a dusíme. Potom pridáme plechovku kokosového mlieka, troche vodu a asi hrnček červenej šošovice a necháme 15 minút dusiť. Treba to sledovať a pridať prípadne vodu, lebo šošovicou to bude dosť hustnúť. Je to komplet jedlo, ale keď chcete, aby vám vydržalo na viac porcií tak si k tomu spravte ryžu J. Dobrú chuť. J