23 jún Nekomentované Daniela Choma Recepty

Pizza z karfiolového cesta.

Tento recept je z tých pracnejších, ale každého milovníka pizze, ktorý sa vyhýba pšenici, poteší.

Na nerozoznanie od pšeničného. Jeden veľký karfiol rozmixujeme v mixéri s čepeľou v tvare S na “ryžovú” konzistenciu. Túto hmotu dáme variť na 5 minút. Potom zlejeme a osušíme v utierke, aby sme vytlačili prebytočnú vodu a ostala nám čo najsuchšia hmota. Zmiešame s pol hrnčekom parmezánu (nastrúhaného), dvoma vajciami, soľou a oreganom. Zmes rozotrieme po plechu (na pečiacom papyri) a dame piecť na 220 stupňov asi pol hodinu. Potom je dôležité, na ďalší nachystaný plech s papierom na pečenie, cesto prevrátiť a piecť ho z druhej strany rovnakú dobu. Ked je upečené, tak paradajkový základ (5 strúčikov cesnaku orestovaných, zaliatych paradajkymi a bazalkou) natrieme na cesto, tenku vrstvu a dávame čo máme radi. Tu červená cibuľa, kukurica, huby a parmezán. Dáme na 10 minút zapiecť na 250 stupňov a môžeme podávať. Skvelá alternatíva pre bezlepkáčov.