Muffiny z maslovej tekvice (bezlepkové)
Polovicu maslovej tekvice olúpeme (nožom orežeme kožu) a nakrájame na kocky. Uvaríme v kokosovom mlieku, do ktorého pridáme jeden badián, jednu tyčinku škorice, 5 klinčekov a kúsok zázvoru. Keď je tekvica mäkká odstavíme, scedíme, no jeden hrnček kokosového mlieka, v ktorom sa varila si necháme na neskôr. V miske zmiešame 1,5 hrnčeka pohánkovej múky, dve lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva, lyžičku mletého zázvoru, trošku soli a asi 4 lyžice cukru z kokosvého kvetu. Uvarenú tekvicu dáme spolu so zázvorom, s ktorým sa varila do mixéra, pridáme javorový sirup (podľa toho, aké sladké to chceme), mletú škoricu tiež podľa chute a všetko spolu zmixujeme. Kokosové mlieko, ktoré sme si odložili (3/4 hrnčeka) rozmiešame v ďalšej miske s jedným vajcom a lyzicou roztopeného kokosového oleja. Zmiesame obsah misky s mliekom s pomixovanou tekvicou a dobre premiešame. Potom zmes nalejeme na suché ingrediencie, dobre premiešame a vznikne nám cesto, ktoré nalievame do formy na muffiny. Pečieme v rúre na 200 stupňov po dobu, kým ihlička po zapochnutí nie je čistá. Môžme podávať s krémom z mascarpone, citrónovej štavy a javorového sirupu.

Pridaj komentár