17 júl Nekomentované Daniela Choma Recepty

Jeden veľký pór osamžíme spolu so zázvorom na woku, pridáme soľ, kurkumu, rímsku rascu a spoločne restujeme. Pridáme dopredu namočenú a uvarenú čiernu šošovicu (kúpite napr v DM) a uvarenú quinou. Rýchle výživné a úžasne chutné jedlo.
Malý typ pre rýchle varenie, teda ,,matkanamaterskejfriendly”. Keď robím strukoviny urobím vždy veľkú dávku. Dopredu namočím na 12 hodín a potom minimálne hodinu varím v novej vode. Keď je strukovina uvarena nabalíkujem si do sáčkov rôzne množstva a zamrazím. Potom, ak potrebujem do varenia menšie alebo väčšie množstvo, použijem takto dopredu pripravenú strukovinu a nemusím používať konzervy, a zároveň mám istotu, že strukovina bola zdravo pripadená pre ľahšie strávenie. Robievam to aj s obilninami a keď sa pritrafí deň, kedy naozaj môžem v kuchyni stráviť len minimum času, moje balíčky ma zachraňujú.