Cícerová tikka masala
Cez noc namočený cícer varíme 1,5 hodiny. (matkanamaterskejfriendly verzia je tá, že ak už sa babreme so strukovinami, a chceme ich uvariť správne, aby boli ľahko stráviteľné a nenafukovali, tak si namočíme a uvaríme veľkú dávku, ktorú potom rozbalíkujeme a zamrazíme, takto máme strukovinu, bleskovo pripravenú, keď ju potrebujeme do varenia, len hodíme do omáčky zohriať a nejeme konzervovanú, ktorá nie je správne pripravovaná a preto nafukuje.).
Ďalej rozkrojíme tekvicu (maslovú, alebo hokaido) na polovice, potrieme kokosovým olejom a dáme piecť do rúry na 220 stupňov na 25 minút. Zatiaľ si v hrnci opražíme na kokosovom oleji veľkú cibuľu, 5 strúčikov cesnaku, väčší kus zázvoru, chilli, a všetko spolu orestujeme. (nakrájajte všetko na hrubo aj tak sa to bude mixovať a nemáte čas, lebo decko vám sťahuje tepláky, že ho máte brat na ruky 😀 ) Po asi troch minútach pridáme dva klinčeky, 1 badián, lyžičku mletého koriandra, dve lyžičky rímskej rasce, dve lyžičky kurkumy, dve lyžičky tikka masala korenia, soľ. Všetko spolu rozvoniame. Pridáme paradajky (podľa sezóny buď z konzervy- my sme veľmi spokojní so značkou MUTTI POLPA, dostať ju v Kauflande, alebo čerstvé asi 400g), povaríme spolu tak desať minút, preleneme do mixéra, mixneme, vrátime ho hrnca, pridáme kokosové mlieko, pomiešame. Potom pridáme cícer a pokrájanú tekvicu, ktorá sa medzitým dopiekla. Necháme spolu zovrieť a podávame s ryžou, ktorú sme orestovali na cibuli, okrenili kurkumou, soľou a štyrmi klinčekmi a soľou. Zalejeme vriacou vodu z konvice a pečieme v rúre na 200 stupňov asi 20 minút. Ryžu možno miesto vody variť aj v kokosovom mlieku, to je tiež veľmi fajn. A podávame s láskou.

Pridaj komentár