Tri veľké mrkvy, dva zemiaky (na kocky), opražíme na dvoch pokrájaných cibuliach a štyroch strúčikoch censkau. Cibuľu pražte aj 5 minút, čím trpezlivejší budete, tým lepšiu a silnejšiu chuť dosiahnete. Keď je cibuľa (solíme hneď na začiatku) a cesnaky opražené, pridáme 1,5 čajovej lyžičky rímskej rasce, lyžičku mletého koriandra, pol lyžičky kurkumy. Pridáme zemiaky, mrkvu a chvíľu spolu restujeme. Zalejeme vodou tesne na pokrytie a chviľku povaríme (5 minút). Opláchneme šálku červenej šošovice, do polievky dolejeme vodu (asi 1,5 hrnčeka), pridáme šošovicu a miernom ohni varíme asi 20 minút. Časť polievky odoberieme, aby sme mali nejaké kúsky bokom, a zvyšok rozmixujeme s dvoma hrsťami čerstvej mäty a jedným čerstvým strúčikom cesnaku. Vmiešame zeleninu, čo sme si dali bokom, dochutíme soľou a čiernym korenim a je to. Kto z nej nedáva deťom, na začiatku s cibuľou restuje aj chilli
Šošovicová na turecký spôsob

17
júl
Pridaj komentár